Değerlerimiz

MİSYONUMUZ Türk milli eğitim sisteminde Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli birlik ve bütünlük içinde kendine güvenen, ülkesini seven, üretken, çağdaş, araştırmacı bilim ve teknolojiden yararlanan, yenilikleri takip eden, sorumluluk duygusu olan öğrenciler yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ Eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren, örnek ve aranan bir eğitim kurumu olmaktır.

DEĞERLERİMİZ a) Bütünlük taşıyan eğitim • Disiplinler ve seviyeler arası tutarlı, bütüncül bir eğitim anlayışına sahip olmak b) Bireysel farklılıklar • Kendini tanıyarak kapasitesini olabildiğince genişletmek • Kendinin ve başkalarının hak ve düşüncelerine saygılı olmayı öğrenmek • İnsanların bireysel farklılıklarına değer verip saygı duymak • Farklı durumlara ve koşullara uyum sağlayabilmek c) Yüksek etik ve akademik standartlar • Bilgi ve davranışların sorumluluğunu üstlenmek • Eğitimin her aşamasında üstün akademik başarıya ulaşmak d) Yenilikçilik • Yaratıcılığını ve araştırmacılığını geliştirmek • Teknolojik gelişmeleri izlemek ve her fırsatta yararlanmak • Öğrenen okul kavramını özümsemek e) Sürekli etkin öğrenme • Öğrenmeyi öğrenmek • Öğrenmeye katılımcı ve etkin yaklaşmak • Akılcı yaklaşımla öğrenmeyi yaşam boyu geliştirmek f) Toplumsal bilinç • Kendi kimliğinin ve toplumunun değerlerini bilmek ve sahip çıkmak • Dürüstlük, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma ilkelerini geliştirmek • Sosyal hizmet duygusunu benimsemek ve geliştirmek • Bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı olmanın önemini kavramak • Çevresel sorunlara duyarlı olmak g) Kültürler ve uluslar arası bilinç • Türkçeyi en etkin şekilde kullanmak Kendi kimliğini kaybetmeden hoşgörülü bir dünya vatandaşı olmak.

Yayın: 28.02.2013 - Güncelleme: 30.04.2024 09:17 - Görüntülenme: 571