Meslek Lisesi Öğrencileri 12.Sınıfta "Akademik Paket" Modeliyle Kariyerini Belirleyecek**

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan model kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, Anadolu meslek programında öğrenim gören öğrencilerin, 12. sınıfa geldiğinde işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmesine veya kendilerine uygun yoğun akademik derslerin alınabilmesine imkân sunulacak.

Bakanlık, mesleki eğitimi güçlendirmek için birçok farklı programı uygulamaya koymanın ve öğrenci sayısını artırmanın yanı sıra mesleki eğitim merkezlerinde kayıtlı öğrencinin yoğun beceri eğitimi alabilmesine de olanak sağlıyor.

**Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde eğitim gören öğrencilerin 12. sınıfa geldiğinde kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla "Akademik Paket" modelini hayata geçiriyor.

Anadolu meslek programında 12. sınıfa devam eden yaklaşık 250 bin öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut Özer: "Bu öğrencilerimizden eğitim aldığı meslek alanında yükseköğrenimine devam etmek isteyenler, haftanın 5 günü akademik dersler görecek. Öğrencilerimize ücretsiz dağıtılan ders kitapları akademik paket içeriğine uygun hazırlanacak." açıklamasında bulundu.

Haberin ayrıntısına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yayın: 10.06.2021 - Güncelleme: 10.06.2021 20:40 - Görüntülenme: 144
Kaynak: meb.gov.tr