Resim Şiir ve Kompozisyon Yarışmasına Katılmak İster Misin :)

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER ARASINDA DÜZENLENECEK RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARI ŞARTNAMESİ

1)YARIŞMANIN ADI:

"Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Resmi/ Özel İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Arasında Düzenlenecek Olan Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması"

2)KONUSU:

Çanakkale Savaşlarının 106. Yıldönümüne ilişkin günün anlam ve önemini belirten İlimiz genelindeki resim/ özel ilkokullar arasında "Vatan Sevgisi ve Çanakkale Zaferi" konulu resim,  resmi/özel ortaokullar ve imam hatip ortaokulları arasında "Vatana Adanan Canlar: Çanakkale Şehitleri" konulu şiir,  resmi/özel ortaöğretim kurumları arasında "Bir Asırlık Destan Çanakkale Zaferi" kompozisyon yarışması düzenlenmesi,

3)YARIŞMA TAKVİMİ:

Eserlerin İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğüne teslimi: 09/03/2021

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek ilk bire (1) giren eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimi:12/03/2021

4)AMACI:

a)Öğrencilere Çanakkale Savaşının sosyal, kültürel ve tarihin önemini kavratmak,

b)Vatan sevgisinin önemini kavratmak,

c)Öğrencilerin birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını hissetmelerini ve özümsemelerini sağlamak,

5)YARIŞMALARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

İlkokul öğrencilerine yönelik olmak üzere:

a)Yarışma resim dalında yapılacaktır.

b)Yarışmanın konusu "Vatan Sevgisi ve Çanakkale Savaşı" olacaktır.

c)35x50 ölçülerinde beyaz resim kâğıdı veya renkli karton kullanılacaktır.

d)Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir. (sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kuru boya, guaş boya vb.)

e)Kırılmış, yıpranmış, ortasından ikiye katlanmış resimler kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

f)Resimler paspartusuz ve zarar görmemesi için mukavva arasında gönderilecektir.

g)Eserlerin ön kısmına kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak, yarışmaya katılan eserlerin arkasına sağ alt köşesine yarışmacının adı, soyadı, adresi ve telefon numarası yazılacaktır.

Ortaokul öğrencilerine yönelik:

a)Yarışma şiir dalında yapılacaktır.

b)Yarışmanın konusu "Vatana Adanan Canlar; Çanakkale Şehitleri" olacaktır.

c)Yarışmaya resmi / özel ortaokul ve imam hatip ortaokulları öğrencileri katılacaktır.

d)Yarışmaya herkes kendine ait en fazla bir eserle katılabilir.

e)Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

f)Eserler A4 dosya kâğıdına 12 punto büyüklüğünde Times New Roman karakterinde ve bilgisayarla veya el yazısıyla tükenmez kalem veya mürekkepli kalemle yazılacaktır.

g)Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.

h)Kırılmış ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir. Değerlendirmeye alınmayacaktır.

ı)Eserlerin ön sayfasına kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak, yarışmaya katılan eserlerin arkasında sağ alt köşesine yarışmacının adı, soyadı, adresi ve telefon numarası yazılacaktır.

j)Yarışmaya katılan eserler; okulların yazı inceleme komisyonlarında incelenmeden gönderilmeyecektir.

Lise öğrencilerine yönelik olmak üzere:

a)Yarışma kompozisyon dalında olacaktır.

b)Yarışmanın konusu "Bir Asırlık Destan: Çanakkale Zaferi" olacaktır.

c)Yarışmaya resmi/özel tüm lise öğrencileri katılacaktır.

d)Yarışmaya öğrenciler en fazla bir eserle katılacaktır.

e)Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmamaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

f)Eserler A4 dosya kâğıdına ve 12 punto büyüklüğünde Times New Roman karakterinde ve bilgisayarla veya el yazısıyla tükenmez kalem veya mürekkepli kalemle yazılacaktır.

g)Kırılmış yıpranmış eserler kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

h)Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.

ı)Eserlerin ön sayfasına kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak, yarışmaya katılan eserlerin arkasına sağ alt köşesine yarışmacının adı, soyadı, adresi ve telefon numarası yazılacaktır.

6)UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

a)Yarışma koşulları okul müdürlüğü tarafından öğrencilere duyurulacaktır.

b)Öğrenciler tarafından hazırlanmış olan eserler okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

c)Okullarda değerlendirilen eserler 09/03/2021 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilecektir.

d)İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilen eserler ilçelerde kurulan komisyonlar marifetiyle değerlendirilerek her dalda ilk bir'e giren eserler 12/03/2021 tarihine kadar dereceye giren öğrencileri gösteren listelerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

e)İl Milli Eğitim Müdürlüğünde; ilgili şube müdürünün başkanlığında branş öğretmenlerinin bulunduğu komisyon ilçelerden gelen eserleri değerlendirerek her dalda ilk bir eseri belirleyecektir.

f)Her dalda il üçe giren öğrencilerin ödülleri 18 Mart Şehitler Günü'nde verilecektir.

g)Teslim tarihinden sonra Müdürlüğümüze ulaşan eserler dikkate alınmayacaktır.

Yayın: 02.03.2021 - Güncelleme: 02.03.2021 16:04 - Görüntülenme: 479
Kaynak: ordu.meb.gov.tr