Ara

**5-6-7-8. sınıflar seçmeli dersler hariç, 1.Dönem 2.Sınavlara ait tarih ve zaman bilgisi aşağıda yer almaktadır.

Ekm

Ara

Kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kişi hayatını kaybedebilir. Bu sebep ile düzenli kan bağışında bulunmak, insanların hayatını kurtarır.

Kan bağışı, bir sosyal sorumluluk olup, bir gün herkesin kana ihtiyaç duyabileceği de bir gerçektir.

Kan Bağışı yaparak UMUT OLUN, HAYAT KURTARIN...

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm sınıf kademelerine destek olacak yardımcı kitap kaynağı paketi oluşturulmuş ve "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" adresinden erişime açılmıştır. Ayrıca öğrencilerin soru çözebileceği öğretmenlerin de giriş yapabileceği, zenginleştirilmiş test ortamı olan "eizleme.meb.gov.tr" adresi de erişime açılmıştır.

Haz

Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. Türkiye'de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan model kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, Anadolu meslek programında öğrenim gören öğrencilerin, 12. sınıfa geldiğinde işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmesine veya kendilerine uygun yoğun akademik derslerin alınabilmesine imkân sunulacak.

Bakanlık, mesleki eğitimi güçlendirmek için birçok farklı programı uygulamaya koymanın ve öğrenci sayısını artırmanın yanı sıra mesleki eğitim merkezlerinde kayıtlı öğrencinin yoğun beceri eğitimi alabilmesine de olanak sağlıyor.

Nis

*Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinden proje ödevi alan 5. ve 6. sınıf öğrencileri aşağıdaki ödev konularından birini seçebilirler.

Proje teslim tarihi ödevlerin içinde yazmaktadır.